Marcel ter Bals Photopgraphy

Vraag je je af wie de fotograaf achter de sportfoto’s is, dat is Marcel ter Bals. Marcel heeft 30 jaar als waterpolocoach gewerkt in binnen en buitenland. Tijdens zijn werk op diverse EK’s, WK’s en Olympische Spelen heeft hij veel fotografen aan het werk gezien die de mooiste beelden van deze mooie sport maakten.

Carrière switch

In 2015 is Marcel gestopt als coach en heeft hij zich toegelegd op de fotografie. Middels een korte cursus op de fotovakschool in Apeldoorn is hij aan de slag gegaan. De afgelopen fotografie-jaren zijn in een sneltreinvaart gegaan. In 2016 is Marcel in Rio geweest om te fotograferen bij de Olympische Spelen en ook in 2021 op de Olympische Spelen van Tokyo. In 2017 stond hij bij de Europaleague voetbalfinale waar Ajax het opnam tegen Manchester United.

Zowel nationaal als internationaal

Marcel werkt o.a. als freelance fotograaf voor de Twentse Courant Tubantia. Daarnaast gaat hij ieder weekend wel met zijn camera op pad om plaatjes te schieten, dit gaat van sportfoto’s tot lintjesregen dan wel de intocht van Sinterklaas. Zowel in 2022 als in 2023 heeft hij bij de Formule 1 race in Zandvoort foto's gemaakt met een fraaie plaatsing op de cover van de Telegraaf van Max Verstappen. In 2024 gaat Marcel ook naar de Olympische Spelen in Parijs. Al met al een indrukwekkende CV.

Marcel ter Bals Photography
Marcel ter Bals is o.a. bekend van 'het perfecte plaatje'.

Sportfoto’s

Met deze site probeert Marcel, met name, sportfoto’s aan te bieden van sporten die bijna nooit in beeld worden gebracht. Vooral jeugdspelers met een mooie actie zijn gaaf om in beeld te brengen, mede door de positieve reacties van de kinderen en ouders geeft inspiratie.

  • Genomineerd voor Zilveren camera
  • Jurylid 'Het perfecte plaatje'
  • Freelance fotograaf Twentse Courant Tubantia
  • Clubfotograaf bij Sportclub Neede